Kullanılan parfüm her ne kadar güzel kokuyor olsa da doğru kullanılmaması sonucunda kalıcı ve hoş kokuya sahip olamazsınız.
Parfümünüz ün daha kalıcı olması için parfümünüz le aynı kokuya sahip bir vücut losyonu
veya kremi kullanarak parfümünüzü çok ağır olmadan güçlendirebilirsiniz.
Parfümü kullanmanın en iyi yolu onu çıplak vücuda uygulamaktan geçiyor. Bu teknik vücut ile parfüm arasında bir simyanın oluşmasına ve kokunun kişiselleşme sine önayak olur. Ten üzerinde ısınan parfüm, vücut ısısıyla yükseldiği için, her zaman giyim üzerine uygulanan kokudan daha kalıcı olur.
Aynı parfümün başkasında farklı kokmasının nedeni parfümün ten üzerinde hayat bulması. Bu nedenle kimyadaki kişisel farklılıklar onun nasıl kokacağını büyük ölçüde etkiliyor. Tükettiğiniz yiyeceklerden tutunda cilt tipinize kadar hemen hemen her şey parfümün duruşunu etkiler. Her ne kadar genel etkisi aynı olsa da, bazı notlar kişiden kişiye daha çok veya az hissedilebiliyor. Üzerinizde mutlaka hoşlanacağınız bir parfüm kokusu duyabilmek için onu satın almadan önce
Erkekler hangi kokulardan hoşlanırlar, hangilerinden nefret ederler diye araştırın; mutlu bir hatırayı tetikleyen bir koku onu baştan çıkarmaya yeter. Öte yandan, büyükannesinin pudrası çiçek kokusu gibi hiç seksi olmayan bir çağrışım onu soğutmaya yeterlidir. Satın almadan önce örnek parfümleri ona da koklatın ve düşüncelerini paylaşmasını isteyin.
Parfüm uygulamadan önce kullanılan el kremi veya şampuan gibi ürünler bir süre sonra etkilerini kaybederler. Yani parfümünüz etkisini sürdürür.
Parfüm test ederken, öncelikle alışveriş merkezlerinde bulunan kozmetik mağazalarına daha tenha ve sakin oldukları zamanlarda uğramayı prensip edinin. Böylece kolayca odaklanabilir ve çevredeki diğer parfümlerin karar mekanizmanızı etki engellemiş olursunuz. Mağazadan küçük deneme boylarını isteyebilir, bunları banyodan sonra vücudunuza uygulayın parfümle gerçek anlamda bağdaşıp bağdaşmadığınızı anlayabilirsiniz.
Parfümün kalıcılığını koruması için bileklerinizi iç kısımları ve boyun gibi bilinen bölgelerin dışında uzun süre kalıcılık sağlayan ve tahrik edici özelliği olan ense bölgesini siz de yapın.
Parfüm alerjisi nadir görülen bir durumdur. Ancak parfümün etkilerine karşı hassasiyet, özellikle de astım hastalarında, daha sık karşılaşılan bir durumdur. Parfüm uyguladıktan sonra başınız ağrıyor veya cildiniz kızarıyorsa, tek notalı bitki yağlarını tercih edin. Bu yağlar karışık içerikli parfümlere göre cildinizi daha az tahriş eder. Ayrıca, konsantre bir parfüm yerine hafif kokulu vücut losyonlarını seçebilirsiniz.
Parfüm karşı bağışıklık kazanmak mümkündür. Bu durum siz parfümü uygulanan üç veya dört dakika sonra kokusunu almamaya başlamanızla ilgili bir durumdur. Ancak çevrenizde bulunanlar parfümünüzün kokusunu net olarak alabilirler. Ayrıca bu parfümü çok sık kullanıyorsanız, bir süre sonra o aramayı fark etme yetinizi kaybedebilirsiniz. Bu durumun oluşmasını engellemek için parfümü çok sık kullanmamaya dikkat edin.
Günlük parfümünüzdenn gece kokunuz geçiş yapabilmek için gündüz ve gece kullanım parfümün hemen hemen aynı notalara sahip olmasına ve gündelik kokunuzla karıştığında sizi rahatsız etmeyecek bir karışıma dönüşmesine dikkat edin. Bir numaralı kural ise, gündüz vakitlerinde daha hafif ve taze kokular kullanmaya özen göstermek. Geceleri ise daha duygusal va baştan çıkaran kalıcı parfümleri tercih etmelisiniz. Örneğin limonlu ve odunsu kokular iyi bir seçenek olabilir.
Parfümün içeriğinde bulunan alkol ve organik bileşenler buharlaşmaya ve kokunun cinsinin değişmesine sebep olur. Ömrünü uzatabilmek için, onu güneş ışığından koruyup, serin ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz. Sürekli olarak kullanmayacaksanız, parfümünüzü plastik bir torbaya sarıp buzdolabına koyun. Böylelikle fazladan birkaç ay daha tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. Ancak en iyisi sevdiğiniz parfümü almanızdır.
Çok uygulanan bir parfümü dengelemek oldukça zor ancak kokusuz vücut losyonunu parfümü uygulanan kol ve boyun bölgelerinize sürün. Bu losyon kokunun dağılmasını sağlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum:
Yorum Gönder