Moda, Güzellik,Sağlık, İlişkiler,Cinselliki ve Sağlıklı yaşam Portalı

Bebeklerde Ateş Kaç Derece Olmalı

Bebeklerde Ateş | Bebeklerde Ateş Kaç Olmalı | Ateş Nasıl Düşürülür | Bebeklerde Ateş Nasıl Düşürülür | Bebek Ateşi Kaç Olmalı | Bebeklerde Yüksek Ateş
Bebeklerin bağışıklık sistemi giderek güçlenmeye başladığı için oluşabilecek enfeksiyon vaziyetinde bebeklerde ateş olmaktadır. Aşı olduktan sonra, diş çıkarma döneminde bebeklerin ateşi yükseldiğinde yapılacak metotları bilmek gerekir. Bebeklerin vücudu hassas olduğu için kullanılan ilaçlar ve metotlar bebeğin yapısına uygun olmalıdır.
Bebeklerde Ateş

Bebeklerin doğumdan itibaren yavaşça gelişen bir bağışıklık sistemi vardır ve dışarıdan gelen enfeksiyonlarla savaşmak için belirli aralıklarda ateş yükselmesi görülebilir. Bu sebeple doğumdan sonra daimi gideceğiniz bir doktorunuzun olması ehemmiyetlidir.  Bebeklerde kaç olmalı, bebeklerde ateş nasıl düşürülür gibi bir hayli merak edilen meselenin yanıtını uzmanlardan öğrendik ve sizin için derledik.

BEBEKLERDE YÜKSEK ATEŞ SEBEPLERİ NELERDİR?

Bebeklerde ateş bir hastalık değil, bir rahatsızlığın belirtisi olarak vücudun reaksiyonudur. Savunma olarak vücut, mikroplara savaş açar ve mikropların(virüslerin) can vermesi için çalışır. Bu yüzden doktor ateş çok yükselmediği sürece hemen düşürülmemesinden yanadır. Yüksek ateş yanında değişik belirtiler varsa hemen hekiminizi aramanız doğru olacaktır.
Bebeklerde yüksek ateş vücuttaki ağrılar nedeniyle olabilir ve vücuda giren mikroplara direnmeyi amaçlar. Aşı döneminde bebeklerde ateş görülebilir zira vücut aşıyla gelen virüsü vücutta yok etmek ister. Grip nezle gibi bulaşıcı hastalıklarda, bebeklerin diş çıkarma vakitlerinde ağrıyla beraber ateş yükselmesi söz konusudur.
Vücuda giren bakteriyle karşılaşan hücreler savunma mekanizmasını devreye sokar ve gelen mikropla bir güç savaşına girer. Bu vaziyet karşısında vücutta pirojen tecrübe et bir madde ortaya çıkar ve sinir hücrelerinin vücudu ısıtmasına sebebiyet verir. Bebek ateş düşürme işlemi için vücudun belirli bir derecenin üstüne çıkmasını beklemek gerekir.

DÜŞMEYEN ATEŞTE NELER YAPILMALI?

Anneler bebeklerinin ateşini ölçmek için dudaklarını bebeklerinin alnına koyarlar. Normalin üstünde bir sıcaklık varsa bebeklerde ateş oluşmuş derler. Net veriler için bebeklere özel derecelerden kullanılmalıdır. Bebeğin ateşini kulaktan, koltuk altından, alından, dilaltından ölçebilirsiniz. 0-2 yaş çocukların ateşini dilaltından ölçmek oldukça zor olacaktır, bu yüzden alından veyahut kulaktan ateş ölçmeniz daha kolay olacaktır.
Bebeğinizin ateşi normalken, derecinizin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol faktörüz gerekir. Koltuk altından ölçüldüğünde ateşin yarım derece kadar düşük çıktığı görülmüştür. 34-38 derece arası bebeğin normal ateşi olarak kabul edilir. Bebeklerde ateşin çıktığını gördüğünüzde doktorunuzun önereceği ateş düşürücü fitil kullanıma başlayabilirsiniz. Fitilin ne kadar ve nasıl kullandığını doktor uygulamalı olarak göstermelidir.

Share on Google Plus

About sağlamolun

0 yorum:

Yorum Gönder